lauantai 15. tammikuuta 2011

Vampyyrikirjallisuus

Koska vampyyrit ovat nyt kovasti muodissa, ajattelin naputella joitakin ajatuksiani vampyyrikirjallisuudesta tänne. Itse olen lukenut vampyyreistä kertovia kirjoja jo aivan mukulasta saakka. Ensimmäisenä luettavaksi valikoituivat tottakai Angela Sommer-Bodenburgin Pikku Vampyyri-kirjat, jotka pitääkin lainata viimeistään kesällä kirjastosta uudelleen luettavaksi. Seuraavana vuorossa oli Bram Stokerin Dracula, paikoitellen pitkästyttävä mutta kuitenkin niin hyvä kirja (pitäisi kai tämäkin toistamiseen lukaista). Suureen suosioon nousseesta Houkutus-kirjasarjasta (Stephenie Meyer) luin ensimmäisen kirjan, josta en kuitenkaan pitänyt (En myöskään pitänyt kahdesta näkemästäni elokuvasta). Aivan lähiaikoina olen lukenut Charlaine Harrisin Sookie Stackhouse-kirjasarjasta kaksi ensimmäistä kirjaa. Pidin molemmista ja odotankin innolla että saan kolmannen osan lainaan. Parhaillaan luettavana on Anne Ricen Veren vangit, joka on ollut lukulistalla jo useamman vuoden.



Muitakin vampyyrikirjoja olen saattanut vuosien varrella lukea, mutta mieleen ne eivät ole selvästikään jääneet. Tulevaisuudessa on suunnitelmissa keskittyä enemmänkin vampyyrikirjallisuuteen elokuvien sijaan, en silti kuitenkaan aio lopettaa vampyyrielokuvien keräilyä.

Joitakin vuosia takaperin oli vaikea löytää kirjastosta vampyyrikirjoja, nyt löytyy jos jonkinlaista. Vampyyrit ovat selvästi muodissa, mikä voi olla sekä hyvä (vampyyrifanit, jotka eivät ole juurikaan lukeneet saattavat kääntyä lukutoukiksi) että huono (vampyyrikirjoja kirjoitetaan vain dollarin kuvat silmissä eikä ehkä niinkään tähdätä enää hyvään kirjallisuuteen) puoli.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kokeileppas etsiä käsiisi Christine Feehanin Dark-sarja! Myöskin J.R.Wardin Black Dagger Brotherhood on huippu (tosin suomennoksista en mene takuuseen... tuntuivat takakannesta luettuina aika kököiltä)
Molempien sarjojen kirjoitus on aloitettu jo 1990-luvun puolella :)